Nostalgie op zijn best, genaamd VB6.

Door Martindo op woensdag 15 oktober 2014 13:04 - Reacties (3)
Categorie: Computer, Views: 2.602

Ik studeer Technische Informatica en wij kunnen via een website (DreamSpark) software van Microsoft gratis krijgen onder academische licentie. Ik had afgelopen week een gesprek met een klasgenoot over hoe we zijn begonnen met programmeren. En toen kwam mijn eerste echte programmeerervaring naar voren: een hello world applicatie in Visual Basic 6.

Ik ben maar even wezen kijken op DreamSpark en verdomd! Visual Basic 6 is nog steeds te downloaden. Het eerste wat ik dus heb gedaan, is de download maar even aanzetten. Na wat klooien met de installatie heb ik hem aan de praat gekregen.

Uiteraard het eerste wat ik heb gemaakt is het oeroude hello world-programma. Man o man, wat is dit gewoon pure nostalgie. Hier is mijn leven als computerexpert van de familie mee begon.

Mijn allereerste functionele applicatie die ik ooit heb gemaakt, was een chatapplicatie voor twee clients. Dit was dan een forms applicatie met Winsock en zogenaamde wachtwoorden die hardcoded waren in de broncode. Veiliger kan het niet! :o

En dat laatste ga ik toch eens proberen nog eens te maken, gewoon eens zien of het nog werkend is te krijgen. Ik hou jullie op de hoogte!

Volgende: Met het gezin richting de cloud 11-'14 Met het gezin richting de cloud
Volgende: Privacy, wat is het? 03-'14 Privacy, wat is het?

Reacties


Door Tweakers user WoutervOorschot, zaterdag 18 oktober 2014 23:31

Echt gaaf, ik weet dat mijn eerste 'programeer'ervaring was: Een webbrowser component, een invoerveld en een 'ga naar' knop. Precies volgens het voorbeeld van Microsoft, in visual basic(ik weet echter niet meer de versie). Ergens in 2007 samen met mijn broer :)

Door Tweakers user Martindo, zondag 19 oktober 2014 12:35

Dan zal het wel VB2005 zijn geweest inderdaad.

Door Tweakers user boeke209, vrijdag 24 oktober 2014 16:00

Haha ik weet het nog goed mijn tante haalde een oude commodore 64 van zolder en vroeg mijn vader(familie computer goeroe) wat ze er mee moest doen. In de tijd ik een jochie van 10 vond ik het natuurlijk wel interessant en vroeg of ik er mee mocht klooien. Dit werd dus mijn eerste programmeer ervaring er zat een boekje bij en in pascal een game overgetypt. Na een paar uur overgetypt te hebben kon ik eindelijk het spelletje spelen. Dit was voor een jochie van 10 natuurlijk geweldig je eigen game "geprogrammeerd" te hebben. :) :)

Reageren is niet meer mogelijk