Met het gezin richting de cloud

Door Martindo op maandag 17 november 2014 19:48 - Reacties (16)
Categorie: Overig, Views: 7.102

Al ruim twee jaar werk ik met Dropbox, ik gebruik het momenteel voor al mijn belangrijke documenten van school. Het werkt tot nog toe zonder enige problemen en ik vind het nog steeds fijn werken. Mijn moeder heeft sinds een jaar een iPad waar ze al haar 'computerwerk' op doet. Mijn vader werkt op zijn laptop. Beiden hebben geen ervaring met het 'werken in de cloud'. Nu mijn moeder vanaf vandaag ook Word op haar iPad heeft draaien, heb ik besloten hen mee te nemen in de cloud.

Omdat mijn moeder zo af en toe nog eens documenten moet tikken, was de keus om Word te installeren op haar iPad snel gemaakt. Opslaan op het device zelf is geen optie, maar Word geeft de keuze Dropbox te koppelen aan Word. En dat is toch wel een fijne optie! :)

Via een referral mijn beiden ouders een account gegeven op Dropbox gegeven en daarmee heb ik meteen wat extra ruimte. :) Ik heb nu een shared folder voor het gezin waar we in kunnen. Zo kunnen we allemaal documenten met elkaar delen als dat nodig is.

Alles is nu ingesteld en ik ben nu benieuwd hoe we dit gaan ervaren in de komende tijd, misschien dat we boodschappenlijstjes bijhouden als dat moet :P

Tot zover het eerste deel van het avontuur. Volgende keer de ervaringen en wat we allemaal dan doen.

Volgende: Het OS avontuur - Een nieuw begin, een nieuw platform 11-'14 Het OS avontuur - Een nieuw begin, een nieuw platform
Volgende: Nostalgie op zijn best, genaamd VB6. 10-'14 Nostalgie op zijn best, genaamd VB6.

Reacties


Door Tweakers user Frozen, maandag 17 november 2014 19:54

Tja als je ouders hebt die relatief weinig eisen stellen dan is de cloud natuurlijk een redelijk goede oplossing.

Ik gebruik het eigenlijk alleen voor school en als ik een bestandje online wil zetten zodat een maat van mij het kan downloaden. Meestal gebruik ik zelf dan mega.co.nz vanwege de vrij sterke encryptie en 50GB gratis storage.

Voor school gebruik ik dropbox omdat je die zo makkelijk kan delen met groepsgenoten.

Ik zou er alleen geen al te persoonlijke data op zetten. Maarja, dat is jouw eigen keuze natuurlijk :)

[Reactie gewijzigd op maandag 17 november 2014 19:55]


Door Tweakers user Martindo, maandag 17 november 2014 19:56

[...]

Ik zou er alleen geen al te persoonlijke data op zetten. Maarja, dat is jouw eigen keuze natuurlijk :)
Klopt, daar ben ik mij van bewust en vandaar dat ik de Dropbox een beetje in de gaten hou.

[Reactie gewijzigd op maandag 17 november 2014 19:57]


Door Tweakers user basdej, maandag 17 november 2014 20:39

Je kan beter onedrive gebruiken, daar krijg je 30 gb gratis ;)


Door Tweakers user xleeuwx, dinsdag 18 november 2014 12:58

Martindo schreef op maandag 17 november 2014 @ 19:56:
[...]
Klopt, daar ben ik mij van bewust en vandaar dat ik de Dropbox een beetje in de gaten hou.
Jij houd dropbox een beetje in de gaten, maar je ouders niet ;).

Zie de blog van Silent7: Blogje ditjes en datjes: Mening op Facebook? Politieinval en onder verdenking

Het is natuurlijk niet direct van toepassing maar vergeet niet dat ze direct alles kunnen inzien.

Door Tweakers user Martindo, dinsdag 18 november 2014 16:37

Ik heb die blog gelezen, ja. Ik heb het overigens wel al uitgelegd dat écht persoonlijke informatie niet in de shared folder moeten stoppen.

Door Tweakers user Bas_Sl, dinsdag 18 november 2014 19:32

Ik gebruik zelf google drive dat krijg je zonder nieuw acount aan temaken(Als je al een dienst van google gebruikt) 20 GB oplslag en een soort Office pakket.

Door Tweakers user LoeWn, woensdag 19 november 2014 11:26

Bas_Sl schreef op dinsdag 18 november 2014 @ 19:32:
Ik gebruik zelf google drive dat krijg je zonder nieuw acount aan temaken(Als je al een dienst van google gebruikt) 20 GB oplslag en een soort Office pakket.
Hoe kom jij aan die 20GB? Het is op dit moment namelijk 15GB
Bij Google is een klein nadeel dat je Gmail ook gebruik maakt van die 15GB. Zo is bij mij 2GB opgegaan aan Gmail, en 5,19GB aan Drive

[Reactie gewijzigd op woensdag 19 november 2014 11:27]


Door Tweakers user Blazing-Studios, woensdag 19 november 2014 11:27

Ongeacht of het in de cloud of op FB staat of niet, we hebben er toch wel toegang toe (geloof iemand die dit voor zijn beroep deed) en hoe harder jij je best doet iets geheim te houden hoe interessanter het (jij) word om doelwit te worden van een grondige speuractie.

De cloud maakt het gewoon veel makkelijker voor jezelf.
Verder raad ik persoonlijk ook One/Skydrive van MS aan of een office 365 abbo.

Door Tweakers user Martindo, woensdag 19 november 2014 15:04

Blazing-Studios schreef op woensdag 19 november 2014 @ 11:27:

De cloud maakt het gewoon veel makkelijker voor jezelf.
Verder raad ik persoonlijk ook One/Skydrive van MS aan of een office 365 abbo.
Ik ga het eerst even met Dropbox proberen, als dat goed genoeg werkt is het goed. Anders overweeg ik overstappen naar een andere cloudservice.

Door Tweakers user MAX3400, woensdag 19 november 2014 22:55

My 2 cents: verdiep je idd eens in Office365. De prijzen lijken bij sommige abbo's hoog maar dan heb je online opslag, (shared) mailen kalenders, eventueel Sharepoint en/of relatief goedkope Office-licenties alsmede de webapps.

Door Tweakers user Martindo, donderdag 20 november 2014 09:08

Online opslag heb ik nu met Dropbox. mail doen we via provider (mijn ouders dan), kalenders houden we nog analoog bij, sharepoint ken ik niet echt, officelicenties heb ik ook voor zowat niks.

Door Tweakers user Droefsnoet, donderdag 20 november 2014 10:02

xleeuwx schreef op dinsdag 18 november 2014 @ 12:58:
Jij houd dropbox een beetje in de gaten, maar je ouders niet ;).

Zie de blog van Silent7: Blogje ditjes en datjes: Mening op Facebook? Politieinval en onder verdenking

Het is natuurlijk niet direct van toepassing maar vergeet niet dat ze direct alles kunnen inzien.
Slecht voorbeeld. Wat een sensatieblog is dat zeg. Er wordt daar net gedaan alsof er naar aanleiding van één bericht op Facebook het huis is doorgezocht. Het gaat echter om een jarenlange activiteit op Facebook én het is ook slechts een vermoeden dat ze vanwege Facebook een bezoek hebben gehad van de gendarmerie.
Dat de kwestie gaat om een minderjarig kind dat al ettelijke jaren wordt ondergedoken waar justitie over valt wordt afgedaan als een bijzaak. Nee het gaat slechts om een mening op Facebook, alsof zeggen dat blauw een stomme kleur is garant staat voor politie aan je huis.

Wees gerust, je kunt Leroy Fer nog steeds aap noemen op Twitter, buitenlanders doodwensen op StormFront en privacy schenden op GeenStijl zonder dat je last krijgt van Oom Agent. Laat staan wat je allemaal op je Dropbox kunt zetten voordat iemand aan de bel trekt.

[Reactie gewijzigd op donderdag 20 november 2014 10:09]


Door Tweakers user Ibidem, donderdag 20 november 2014 11:21

Of koop een Transporter van Connected Data (moederbedrijf van Drobo) :?

ideaal product, n00b bestendig (handig voor ouders, partner en andere non tech familieleden) plus een volledig private "cloud".

http://www.filetransporter.com/

Door Tweakers user Martindo, donderdag 20 november 2014 17:06

Die (transporter) kende ik nog niet, ik ga er eens naar kijken.

Door Tweakers user ThinkPad, vrijdag 21 november 2014 09:28

MAX3400 schreef op woensdag 19 november 2014 @ 22:55:
My 2 cents: verdiep je idd eens in Office365. De prijzen lijken bij sommige abbo's hoog maar dan heb je online opslag, (shared) mailen kalenders, eventueel Sharepoint en/of relatief goedkope Office-licenties alsmede de webapps.
Office 365 is voor privé gebruik niet eens nodig. Microsoft heeft sinds kort gratis Office Online beschikbaar besteld. Je kunt er komen via https://office.com/start/default.aspx of door in te loggen op je Onedrive en linksbovenin een Office applicatie te openen.
Ook zijn de apps voor iOS en Android gratis te gebruiken, ideaal.

Het is bijna een volwaardige Office 2013, alleen sommige geavanceerde dingen ('Voorwaardelijke opmaak' bij Excel heb ik nog niet gevonden) missen.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 21 november 2014 09:29]


Reageren is niet meer mogelijk