Het OS avontuur - Een nieuw begin, een nieuw platform

Door Martindo op zondag 23 november 2014 01:20 - Reacties (4)
Categorie: OS Development, Views: 4.187

Helaas, de vorige poging is stil komen te liggen, vooral door het aangaan van wat andere projectjes. Maar omdat mijn Raspberry Pi nu eigenlijk ligt weg te stoffen, heb ik besloten deze even te ontdoen van zijn stoflaag en er wat mee te gaan doen. Vandaar deze blog.

ARM of x86
Omdat ik mijn Raspberry Pi niet gebruik op dit moment ( webserver overgeheveld naar een VPS) ga ik voor het ARM platform een OS schrijven. Dit doe ik ook omdat op mijn voornaamste informatiebron, osdev.org, een heel mooi artikel staat over een hele simpele kernel. Hiermee heb ik in ieder geval een goede start en kan ik vanaf hier verder werken.

Kan ik je broncode inzien?
Ik wil eerst een werkend begin hebben voordat ik broncode beschikbaar stel. Hoe ik de broncode online ga zetten, moet ik nog even aankijken. Maar dat horen (en zien) jullie dan wel. :)

Mijn doel
Mijn doel is vooral een educatieve ervaring te hebben over de exacte opbouw van een besturingssysteem. Een compleet werkend besturingssysteem met volledige GUI, oh hell no. Ik beperk mijzelf eerst tot een command-line interface.

Dat was het voor nu! Ik ga proberen elke zondag een artikel online te zetten hiervan om mijzelf ook daadwerkelijk gemotiveerd te houden. :)

Volgende: Met het gezin richting de cloud 11-'14 Met het gezin richting de cloud

Reacties


Door Tweakers user thioz, maandag 24 november 2014 14:20

Dat is een 'ballsy' project, ik ben erg benieuwd wat je voor elkaar krijgt ... heb zelf ook weleens gedacht om dit te gaan doen maar dit is altijd bij denken gebleven ;)

Door Tweakers user Martindo, maandag 24 november 2014 18:45

'Ballsy' is het inderdaad, maar ik wil er gewoon aan beginnen en gaande weg leren van fouten en vooral veel leren.

Door Tweakers user romano1996, maandag 24 november 2014 23:23

Ik ga je blog bij houden :-)

Bij mij zit er een soort gelijk projectje te borrelen :9 Welke programmeer talen ga je toepassen?

Door Tweakers user Martindo, maandag 24 november 2014 23:40

Kernel ga ik in C (met inline ASM) schrijven.

Reageren is niet meer mogelijk