iPhone 5, top of flop?

Door Martindo op donderdag 13 september 2012 16:29 - Reacties (15)
Categorie: Mobile, Views: 3.358

Ja, gister was het dan zover. Ik zat vastgekluisterd achter mijn laptop. Ik moest natuurlijk de presentatie van Apple volgen. De tweede presentatie zonder Steve, maar wel erg mooie apparaten.

Het belangrijkste was toch wel de iPhone 5 en daar wil ik het ook over gaan hebben, ik wil zelf bekijken of het een top of flop is.

Het design is niet heel erg veranderd, behalve de achterkant. Daar is wat mee gebeurd, want de glazen achterkant van de iPhone 4 en 4S is aangepast en heeft nu een soort gepolijste metalen achterkant. De zwarte iPhone 5 ziet er voor mij toch net even mooier uit dan de witte, maar de witte iPhone 4S wint het dan wel van de zwarte 5. Dus een flop voor de iPhone 5

Het scherm is groter, dus dat is uiteraard een top. Dat lijkt mij duidelijk, en doordat het scherm nu een 4" diagonaal heeft, betekent dat er nu vijf rijen voor Apps zijn. Erg handig natuurlijk.

Verder naar de binnenkant, er zit een nieuwe A6 in. Natuurlijk is dat ook een top, betere hardware is altijd beter. De A6 betekent ook betere grafische capaciteiten. Het viel mij op dat Real Racing 3, dat ook gepresenteerd werd, ontzettend goede graphics heeft. En ik hoop dat dat dan ook bij de andere games op de iPhone zal zijn.

En als ik dan als laatste doorga met de nieuwe connector, want daar twijfel ik over. Het kan een top zijn, want hij is reversible. Maar het probleem is wel dat je een adapter moet aanschaffen om je oude accessoires aan te kunnen. Maar ik las wel dat fabrikanten al eerder te horen hebben gehad dat er een nieuwe connector aan kwam, dus dat betekent dat ze al bezig zijn met het fabriceren van nieuwe accessoires en dat is natuurlijk mooi om te horen.

Al met al heb ik dus 2 tops en 2 flops, het is gelijk spel. Ik moet nog wachten tot de 28ste, want dan komt 'ie naar Nederland. En dat betekent dat ik daarna de telefoon zelf kan gaan gebruiken en er een uitgebreide review over schrijven.

Volgende: Drie deuren probleem 09-'12 Drie deuren probleem

Reacties


Door Timv37, donderdag 13 september 2012 16:41

Het scherm is groter, dus dat is uiteraard een top. Dat lijkt mij duidelijk

En waarom is dat in jouw ogen duidelijk? :) Moet er mee gedaan worden met de huidige trent dat je telefoon zo plat als een dubbeltje moet zijn maar ondertussen wel het formaat heeft van een baksteen? ( S3 etc )

Door Tweakers user Martindo, donderdag 13 september 2012 16:42

Timv37 schreef op donderdag 13 september 2012 @ 16:41:
Het scherm is groter, dus dat is uiteraard een top. Dat lijkt mij duidelijk

En waarom is dat in jouw ogen duidelijk? :) Moet er mee gedaan worden met de huidige trent dat je telefoon zo plat als een dubbeltje moet zijn maar ondertussen wel het formaat heeft van een baksteen? ( S3 etc )
Apple liep met de schermgrootte een beetje achter, en ik ben blij dat ze het scherm wat hebben vergroot.

Een telefoon moet natuurlijk niet zo groot zijn dat het bijna niet met één hand te bedienen is, maar met een diagonaal van 4" lijkt mij dat nog geen probleem. Daar kan ik nog geen definitief antwoord op geven, maar zodra ik de telefoon in mijn handen heb, meld ik dat natuurlijk.

[Reactie gewijzigd op donderdag 13 september 2012 16:45]


Door Tweakers user Denskie, donderdag 13 september 2012 16:45

Het grotere scherm vind ik net niet top.
het is weer totaal afwijken, lang en niet breed.
Alle apps e.d. moeten worden aangepast.

Maar dit hoort toch gewoon als reactie onder de poll?
Waarom is dit een blog?

Door Tweakers user Martindo, donderdag 13 september 2012 16:46

Denskie schreef op donderdag 13 september 2012 @ 16:45:
Het grotere scherm vind ik net niet top.
het is weer totaal afwijken, lang en niet breed.
Alle apps e.d. moeten worden aangepast.

Maar dit hoort toch gewoon als reactie onder de poll?
Waarom is dit een blog?
Omdat ik bezig ben met het schrijven van een nieuwe artikel/blog wat niet onder een frontpage-bericht kant, dat zien jullie nog wel.

Door Tweakers user t1mmy, donderdag 13 september 2012 16:51

4S presentatie was ook zonder Steve

Door Tweakers user Martindo, donderdag 13 september 2012 16:52

t1mmy schreef op donderdag 13 september 2012 @ 16:51:
4S presentatie was ook zonder Steve
Dan moet ik dat maar even veranderen, bedankt voor de tip.

Door Tweakers user i-chat, donderdag 13 september 2012 16:52

tenzei je half blind bent, zie ik echt niet in wat het voordeel is van zo'n groot scherm, ik heb er mijn desire HD al regelmatig last van in vind een kleiner scherm toch prettiger...jammer is alleen dat ik dan het scherm zo slecht kan lezen - maar anders, 1 van de grootste flops van dit moment is toch wel dat er geen heigh-end toestellen zijn met qwerty toetsenbordjes, geen zoals de desire z, maar zelfs geen zoals de gemiddelde blckberry of nokia E serties... en dat is jammer want voor mijn volgende toestel heb ik toch wel een aantal harde eisen:

LTE 800 ++, Qwerty++, dual core cpu, moderne gpu, dual sim / dual standbye is een pré, niet al te lomp groot, en een accu duur van meer dan 36uur met matig tot gemiddeld verbruik ...

Door Tweakers user TIGER79, donderdag 13 september 2012 16:57

Martindo schreef op donderdag 13 september 2012 @ 16:42:
[...]
Apple liep met de schermgrootte een beetje achter, en ik ben blij dat ze het scherm wat hebben vergroot.

Een telefoon moet natuurlijk niet zo groot zijn dat het bijna niet met één hand te bedienen is, maar met een diagonaal van 4" lijkt mij dat nog geen probleem. Daar kan ik nog geen definitief antwoord op geven, maar zodra ik de telefoon in mijn handen heb, meld ik dat natuurlijk.
vindt dat best grappig, ten eerste liepen ze dan niet een beetje achter, maar nogal achter... ten tweede heeft Apple jarenlang volgehouden dat er geen grotere scherm nodig was, omdat ze enorm veel studies hadden gedaan en op de oude schermgrootte uit zijn gekomen als de meest handbare en meest ergonomische... daarbij natuurlijk ook luid roepend dat al die grotere toestellen niet bruikbaar zouden zijn (succes galaxy note anyone???)... Dus of hebben ze zicht toch vergist al die jaren of zijn al onze handjes in de tussentijd gegroeid waardoor die nieuwe afmeting weer wel de meest handelbare en ergonomische is...

Door Tweakers user KnoxNL, donderdag 13 september 2012 17:55

Niet teveel over nadenken.

Apple maakt product, is een goed product, zet het in de markt en bedient een segment.

Als je niet in dat segment valt is het niets voor jou.

Mijn mening is daardoor dat het geen van beide is, top of flop, het moet je liggen. Het is in ieder geval geen slecht product maar in mijn ogen ook weinig nieuws onder de zon dat in dagelijks gebruik merkbaar is.

Door Tweakers user Jeroenneman, donderdag 13 september 2012 18:00

Sowieso een flop.

De hardware is duidelijk verbeterd.

Beter scherm (alhoewel nog steeds LCD en sub 720p)
Minder gevoelige achterkant
Snelle CPU/GPU

Echter, iOS6... wat brengt dat nu eigenlijk?
Turn by Turn nav had Android en ook Nokia al eeuwen
Integratie met FB heeft mijn SGS 2 al sinds de launch op 2.3.3
Safari met de zoekbalk in de adresbalk is ook al sinds jaren zo bij andere OS'en.

En tja, voor de rest een paar minieme aanpassingen.

Overall: Not impressed, Meer catch-up, dan revolutionize.
En dat terwijl ik nog wel zo gehoopt had op een nieuwe batterij techniek, waardoor op den duur ALLE smartphones langer mee zouden kunnen.

Door Tweakers user Dzr.013, donderdag 13 september 2012 18:40

Ik vond persoonlijk de enigste leuke vernieuwing die van de iPod Touch. Waaauw wat een goed ding is dat geworden zeg!

Door Tweakers user R3M1, donderdag 13 september 2012 18:55

Jeroenneman schreef op donderdag 13 september 2012 @ 18:00:
Sowieso een flop.

De hardware is duidelijk verbeterd.

Beter scherm (alhoewel nog steeds LCD en sub 720p)
Minder gevoelige achterkant
Snelle CPU/GPU

Echter, iOS6... wat brengt dat nu eigenlijk?
Turn by Turn nav had Android en ook Nokia al eeuwen
Integratie met FB heeft mijn SGS 2 al sinds de launch op 2.3.3
Safari met de zoekbalk in de adresbalk is ook al sinds jaren zo bij andere OS'en.

En tja, voor de rest een paar minieme aanpassingen.

Overall: Not impressed, Meer catch-up, dan revolutionize.
En dat terwijl ik nog wel zo gehoopt had op een nieuwe batterij techniek, waardoor op den duur ALLE smartphones langer mee zouden kunnen.
Agree, ik heb niet gevoel dat de iPhone een must have is, ik moet over twee maanden mijn abonnement vernieuwen; gezien de minimale verbetering denk ik dat ik overstap naar een Android waar ik vlgs. meer value-for-money zal krijgen.

Door Tweakers user dôh, donderdag 13 september 2012 21:01

R3M1 schreef op donderdag 13 september 2012 @ 18:55:
[...]


Agree, ik heb niet gevoel dat de iPhone een must have is, ik moet over twee maanden mijn abonnement vernieuwen; gezien de minimale verbetering denk ik dat ik overstap naar een Android waar ik vlgs. meer value-for-money zal krijgen.
Je moet je abbonement natuurlijk helemaal niet verlegen. Het is een keuze. Ik zou eens goed nadenken bij een eventuele verlenging, daar de prijsstellingen op dit moment nogal onvoordelig zijn ten opzicht van het verleden. Hoe meer je bijbetaald voor je toestel, des te goedkoper je per maand uitbent. Ik zou als ik jou was mezelf even goed oriënteren bij een eventuele verlenging.

Door Tweakers user himlims_, vrijdag 14 september 2012 08:14

R3M1 schreef op donderdag 13 september 2012 @ 18:55:
[...]


Agree, ik heb niet gevoel dat de iPhone een must have is, ik moet over twee maanden mijn abonnement vernieuwen; gezien de minimale verbetering denk ik dat ik overstap naar een Android waar ik vlgs. meer value-for-money zal krijgen.
overstappen naar andere aanbieder is in 80% van de gevallen goedkoper voor je

Door Tweakers user dlmh, vrijdag 14 september 2012 11:49

Denskie schreef op donderdag 13 september 2012 @ 16:45:
Het grotere scherm vind ik net niet top.
het is weer totaal afwijken, lang en niet breed.
Alle apps e.d. moeten worden aangepast.
Afwijken? Het scherm heeft nu een standaardverhouding van 16:9, wat heel veel andere telefoons ook gewoon hebben en een absolute meerwaarde heeft als je regelmatig video's kijkt op je telefoon. Het enige afwijkende eraan is de resolutie, maar deze biedt wel veel betere backwards-compatibiliteit.

Reageren is niet meer mogelijk