Al mijn blogs m.b.t. tot Apple en zijn producten vind je in deze catergorie.

First Impression: iPhone 5, iPad met retina en iPad mini.

Door Martindo op zaterdag 10 november 2012 18:14 - Reacties (5)
Categorie: Apple, Views: 2.043

Vandaag was ik naar de open dag van de Hogeschool van Amsterdam om eens te zien welke opleiding ik volgend jaar wil gaan doen. Toen ik klaar was met de open dag had ik nog een aardige middag vrij. Ik ben maar even naar de Apple Store te gaan om de nieuwe producten van Apple vast te houden en wat dingetjes uit te testen. Hieronder kun je mijn eerste impressie van de apparaten lezen.
iPad Mini
Het eerste wat ik tegen kwam, was de iPad mini. Dus daar begin maar eens mee. Het eerste wat mij opviel, was het scherm met een beelddiagonaal van 7,9" . Zelf vind ik het fijn dat Apple besloten heeft een kleinere iPad op de markt te brengen, maar of het een succes is, weet ik niet. Het is eigenlijk een beetje de kleinere versie van de iPad 2. Wat ik toch wel het meest jammer vind aan deze iPad, is dat het geen retina beeldscherm is.

Verder merk ik de smalle rand meteen op. Vooral omdat ik de tablet met mijn linkerhand aan één kant vast houd, mijn duim zit daarom op het scherm. Gelukkig heeft Apple daar dus een technologie voor ontwikkeld die ziet of het aanraakpunt bij de rand niet komt door de manier van vastpakken. Ik heb de iPad een klein halfuurtje aan kunnen raken en ik moet zeggen dat die techonologie goed wordt toegepast en ik er geen last van heb. Pas als ik expres harder met mijn duim op het scherm druk, wordt 'ie herkend als een 'echt' aanraakpunt.

Het design sluit netjes aan bij de andere nieuwe producten. Voor de normale mens op zich een leuke tablet, maar voor de gene die toch wel het beste willen, dan zou je toch naar een andere iPad moeten kijken (of een ander 7" tablet).
iPhone 5
Ik heb al sinds de release van deze iPhone gewacht tot ik 'm aan de tand kon voelen, en nu was het eindelijk zover. Ik heb even met de iPhone 5 mochten spelen, tot nu toe is 'ie me heel goed bevallen.

Een van de eerste dingen die ik wilde bekijken, was de achterkant. Tot mijn verbazing zag deze er bij de witte iPhone 5 erg goed uit. Ik verwachtte dat de achterkant niet zo mooi zou zijn, dit is dus wel zo gebleken en daar ben ik blij mee. Verder begrijp de commotie rond de grotere lengte van het toestel niet. Ik merkte er niet zo veel van dat ik 'm vast had.

Na het design te hebben bekeken, ben ik mij gaan richten op het gebruik van iOS 6.0.1 (tja, ik moet wel precies zijn :P). Het eerst wat mij opvalt, is de snelheid. Ik open en sluit verschillende apps (openen en direct afsluiten) en dit gaat zonder problemen.

Daarna wilde ik wel eens de nieuwe panoramamodus uittesten. Het werkt erg gemakkelijk, je selecteert 'panorama' bij de opties. Vervolgens klik je op de sluiterknop. Vervolgens verschijnt er een pijltje, deze moet je zo veel mogelijk op dezelfde hoogte houden. Ook wordt er gelet op je beweegsnelheid, beweeg je te snel? Dan wordt dat op het scherm weergeven. Uiteindelijk een mooie panoramafoto van de Apple Store kunnen maken, niet verstuurd. Was misschien wel leuk geweest.

Ik vind de iPhone 5 een hele goede telefoon, helaas met een duur prijskaartje. Het is dat ik niet heel veel doe met mijn telefoon (ik gebruik nog steeds een oude Nokia), maar anders zou dit nog wel eens een kanshebber zijn.
iPad met retina
Als laatste wil ik het even hebben over de nieuwe iPad. Deze iPad komt hoogstwaarschijnlijk ook binnenkort bij mij thuis in gebruik. Mijn ouders willen na het overlijden van de huidige Medion laptop (van alweer drie jaar oud) een iPad aanschaffen. Misschien dat dan eens een uitgebreide review over de iPad ga plaatsen.

Qua design valt er bij de iPad niet te zien welke versie het eigenlijk is. Maar hij heeft een retina display en dat is een hele goed toevoeging, het beeld is enorm mooi. Daarnaast is de dual-core A6X met quadcore grafische processor natuurlijk een uitstekende verbetering. Gamen gaat goed, graphics zijn erg mooi. Ook hier openen en sluiten Apps zonder haperen.

De iPad heb ik niet echt goed kunnen bekijken, maar daar verwacht ik nog wel een review over in de toekomst waar ik hopelijk wat dieper inga.
Dit waren in ieder geval mijn belevenissen met deze drie mooie apparaten, het is een lange blog geworden. Als ik de nieuwe iPad in huis heb, zal ik daar ook een review over schrijven en hier even een linkje plaatsen. :)

Bedankt voor het lezen. :) Eventuele fouten in de blog mogen aangegeven worden, dan zal ik ze a.s.a.p. aanpassen.