Posts gerelateerd aan robotica vind je hier.

Arduino robot - the robot itself

Door Martindo op maandag 26 november 2012 16:29 - Reacties (12)
Categorie: Robotica, Views: 2.562

Vandaag heb ik op school het onderstel van me robotje afgemaakt. In het practicumlokaal hadden we nog een onderstel met twee wielen liggen. Die heb ik gebruikt, wat draden aan gesoldeerd en een plaatje op de bovenkant gemaakt zodat de Arduino itself erop kan zitten.

Lees verder »

Arduino robot, het idee

Door Martindo op zaterdag 24 november 2012 23:22 - Reacties (8)
Categorie: Robotica, Views: 3.420

Tijdens informatica stond ik even te praten met mijn docent over de Raspberry Pi ("Het zou fijn zijn als wij die hadden." werd er door mij gezegd). Vervolgens toonde mijn docent de Arduino Uno met een breadboard, wat jumperdraden, weerstanden, potmeters, knoppen en een paar andere dingen.

Het was daarnaast ook de tijd voor een nieuw po en ik vroeg hem meteen of ik met de Arduino mag werken. Zijn antwoord was een ja, met een blije ik tot gevolg.

Ik heb nu drie avonden met het ding doorgebracht en ben eigenlijk nu tot een idee gekomen voor mijn praktische opdracht. Ik wil een robotje gaan bouwen (onderstel heb ik al) die niet veel kan maar wel genoeg voor een eerste. Hij zal twee wielen hebben die aangedreven worden door twee motors (ťťn motor voor elk wiel). Daarop komt een ultrasonische sensor die gebruikt zal worden om een botsing te voorkomen.

Als er een object binnen 30cm zal komen, zal de robot 90 graden draaien en vervolgens weer doorrijden. Ik hoop hem zo snel mogelijk af te hebben zodat ik snel door kan bouwen.

In ieder geval, ik zal op de blog wat foto's van mijn ontwikkelingen. Nu ben ik vooral bezig met mij nog even goed te oriŽnteren in de ontwikkelomgeving en het bouwen van een paar circuitjes.