Met het gezin richting de cloud

Door Martindo op maandag 17 november 2014 19:48 - Reacties (16)
Categorie: Overig, Views: 7.102

Al ruim twee jaar werk ik met Dropbox, ik gebruik het momenteel voor al mijn belangrijke documenten van school. Het werkt tot nog toe zonder enige problemen en ik vind het nog steeds fijn werken. Mijn moeder heeft sinds een jaar een iPad waar ze al haar 'computerwerk' op doet. Mijn vader werkt op zijn laptop. Beiden hebben geen ervaring met het 'werken in de cloud'. Nu mijn moeder vanaf vandaag ook Word op haar iPad heeft draaien, heb ik besloten hen mee te nemen in de cloud.

Omdat mijn moeder zo af en toe nog eens documenten moet tikken, was de keus om Word te installeren op haar iPad snel gemaakt. Opslaan op het device zelf is geen optie, maar Word geeft de keuze Dropbox te koppelen aan Word. En dat is toch wel een fijne optie! :)

Via een referral mijn beiden ouders een account gegeven op Dropbox gegeven en daarmee heb ik meteen wat extra ruimte. :) Ik heb nu een shared folder voor het gezin waar we in kunnen. Zo kunnen we allemaal documenten met elkaar delen als dat nodig is.

Alles is nu ingesteld en ik ben nu benieuwd hoe we dit gaan ervaren in de komende tijd, misschien dat we boodschappenlijstjes bijhouden als dat moet :P

Tot zover het eerste deel van het avontuur. Volgende keer de ervaringen en wat we allemaal dan doen.

Mijn eerste keer met een 3D-printer [Deel 1]

Door Martindo op zaterdag 9 november 2013 16:58 - Reacties (7)
Categorie: 3D Printers, Views: 4.063

Het heeft een tijdje geduurd, maar de 3D printer in aangekomen op mijn vader zijn school. Maandagavond hebben we aardig moeten klooien om het ding werkend te krijgen. In dit deel ga ik wat vertellen over de printer betreft de installatie.

De printer kwam in een houtenkist aan op school. Hier heb ik verder niks van mee gekregen omdat ik zelf ook naar school moest. Toen ik er in ieder geval was, was de printer aangesloten. Even nagevraagd: dat is niet meer dan wat stekkers aansluiten.

Het laten draaien van een testprint, is een heel ander verhaal. Dat is totaal geen plug-and-play. Het eerste wat wel fijn is, is dat Leapfrog een aantal Engelstalige video's aanbied met uitleg over de installatie van de printer.

Lees verder »

Mijn eerste keer met een 3D-printer [Deel 0]

Door Martindo op zaterdag 28 september 2013 10:46 - Reacties (9)
Categorie: 3D Printers, Views: 3.606

In deze serie blogs ga ik mijn eerste ervaring met 3D printers met jullie delen. Ik begin natuurlijk helemaal bij het begin, deel 0 zullen we het maar noemen. Ik hoop dat het leuke artikelen worden waar misschien andere mensen wat mee kunnen. In ieder geval, veel leesplezier!

Lees verder »

Drie deuren probleem

Door Martindo op vrijdag 14 september 2012 12:04 - Reacties (32)
Categorie: Wiskunde, Views: 5.607

Ik ben zelfs een wiskunde fanaat, ik heb ook acht uur wiskunde in de week. Toen ik op internet aan het zoeken was naar vreemde dingen in de wiskunde. Ik kwam het Monty Hall probleem tegen en dat vond ik wel erg vreemd.

Het probleem staat ook wel bekend als het 'drie deuren probleem'. Jij zit in de finale van een quiz waar je een dikke auto kan winnen, je hebt de keuze uit drie deuren. Achter één van de deuren zit de auto, achter de andere niks. De quizmaster vraagt jou een deur te kiezen: A, B of C. Je kiest deur C.

Lees verder »